egyház

egyház

A Savuot/Hetek/Pünkösd ünnepének szimbolikus üzenetei

A tavaszi ünnepek sorozatában a savuot, hetek vagy görögül pünkösd a negyedik ünnep. A zsidóság tradicionálisan ezt a Tóra adás ünnepeként tartja számon. A bibliai gyakorlatban ez egy egynapos ünnep. Az ünnep során két kenyeret készítenek búzából és meglóbálják az Úrnak.

A Messiás küszöbön álló eljövetele

A  gyülekezet áldott reménysége a Messiás bármelyik pillanatban lehetséges eljövetele. Ez a hit és bizakodás három dolgot tartalmaz:

1. Senki nem tudja az idejét, de bármikor jöhet, vagyis lehetséges, hogy ma jön.

2. A jövetele minden jel nélküli, nincs előzetes bejelentés és váratlan.

3. Nincs olyan prófétai esemény, amely szükségszerűen megtörténik az eljövetel előtt.

A gyülekezet választás szempontjai

Kérdés: Tudnál szempontokat adni a gyülekezet választással kapcsolatban?

Válasz: A biblikus helyi gyülekezet jellemzőivel foglalkozunk a honlapunkon a bibliaiskola sorozatunkban, hat tanulmányt olvashattok ezzel kapcsolatban itt.

Akik csalódtak és nem járnak sehova

Sokat írtam már arról, hogy mire figyeljen a hívő a tanítványság útján. De sosem fordultunk azok felé, akik hajótörés szenvedve vagy akár megszabadulván egy mozgalom szorító öleléséből, elvesztették a közösséget és a rossz tapasztalatok miatti félelmükben inkább választják a magányt és az elszigetelődést, mintsem egy másik gyülekezeti közösség megtalálását.

Teológia és antiszemitizmus - interjú

TEOLÓGIA ÉS ANTISZEMITIZMUS
Nagy V. Rita (Ariel Hungary) látható a Budapest TV műsorában. A következő témákról hallhatnak beszélgetést: a keresztény egyházakban megjelenő antiszemitizmus teológia okai, ennek mai aktualitása a szerző ebben a témában írt könyve alapján, személyes Istenkeresés, megtérés, mit jelent a keresztény cionizmus, miért támogatták az általánosan uralkodó antiszemita nézetekkel szemben bizonyos egyházak a zsidókat. Mindezekről hallhattok Tölgyesi Katalin KATALIZÁTOR című műsorában.

 

Zsidó szövetségek - interjú

Interjú Nagy Ivánnal Budapest TV KATALIZÁTOR című műsorában a Messiási próféciákról, Izrael és az egyház kapcsolatáról, a szövetségekről, és sok másról. Műsorvezető: Tölgyesi Katalin.